מהו דים סאם ?
בתרגום חופשי מסינית משמעו "נגיעות קטנות בלב".
למעשה זהו שם כולל למגוון גדול של כיסונים מאודים או מטוגנים שמקורם במטבח הסיני קנטונזי והם מוגשים במסעדות או דוכני רחוב רבים.
שיטת אידוי הדים סאם היא אחת מצורות הבישול הבריאות כיוון שהיא נטולת שמן ומשמרת את הערכים התזונתיים במזון.
למעשה לכל עדה יש את הכיסונים שלה. למשל פלמיני,ורינקי, קרפלעך,רביולי, מומו, מנטי או חצ'פורי ועוד.
רוצים לקרוא עוד על אכילת דים סאם וסוגים שונים – לחצו כאן
בצק אורז בסיסי לדים סאם:
מרכיבים:
250 גרם קמח
125 מ"ל מים פושרים
1/8 כוס שמן צמחי עדין
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
מניחים את הבצק לנוח כ 20 דקות במקום קריר.
מכינים את הדים סאם:
בעזרת מכונת פסטה (או בעזרת מערוך למי שאין לו כזו) מרדדים את הבצק על פני משטח עבודה מקומח קלות, עד שהוא דק אבל לא נקרע (אם משתמשים במכונת פסטה לרידוד הבצק מגיעים עד לנקודה מספר 5 ולא יותר).
לחץ כאן לרכישת מכונת פסטה או צלצלו אלינו 08-9364540
בעזרת כוס או קורצן לעוגיות קורצים עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ.
במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מילוי.
מרטיבים את האצבע בקערית עם מים ומורחים את שולי עיגול הבצק. זה יעזור בהדבקת קצוות הבצק זה לזה בזמן סגירת הדים סאם..
מילוי-כמעט כל אפשרות שיש לפי הטעם האישי. ירקות,עוף,דגים,בשר,ואפילו שוקולד.
יש המון אפשרויות לסגור את הדים סאם – באופן מסורתי כל סוג היה נסגר בדרך שונה ,דבר שהקל על זיהוי המילוי .
צפו בסרטון הבא וקבלו רעיונות –
לאחר המילוי מניחים בכלי אידוי ( למשל מסננת במבוק גדולה מעל סיר מים) . זמן האידוי תלוי בגודל הכיסון ובסוג המילוי,בכל מקרה מדובר בכמה דקות מעטות.
אם רוצים אפשר גם לטגן את הדים סאם בשמן עמוק או במעט שמן.
מגוון האפשרויות יכול לתת למי שרוצה להתנסות חופש פעולה גדול והרבה הנאה.
את הבצק לדים סאם ניתן להכין כמעט מכל קמח וכדאי להתנסות גם בבצקים שונים-
מקמח אורז, קמח טפיוקה, בתוספת של קורנפלור,בתוספת ביצה,עלי וונטון, דפי אורז.
ואולי תרצו לנסות גם מתכון לגירסה יפנית – גיוזה
מתכון לגיוזה יפנית
הבצק עשוי מ 4 כוסות קמח,כף מלח וכוס מים. הוא אמור להיות בהיר בצבע.
לאחר הלישה יש לתת לבצק לנוח כמה שעות עד שיהיה מוכן לרידוד.
בהתחלה מרדדים את הבצק במערוך כדי לשטח אותו מעט ואז מעבירים במכונת פסטה חשמלית עד
שהוא דק מאוד. להכנת הכיסונים קורצים עיגולים בחותכן,ממלאים במלית ,סוגירם ומבשלים במים
רותחים. לאחר בישול קליל מעבירים את הכיסונים טיגון קל בשמן ומגישים עם רוטב עשוי
משמן+רוטב סויה+חומץ אורז. גם כאן אפשר לגוון בסוג המלית.
ומה לגבי הכנת אטריות או נודלס?
לחץ כאן לרכישת מכונת פסטה או צלצלו אלינו 08-9364540