רוטב שמנת מקבל באהבה גדולה המון תוספות, במתכון הזה הוספנו בטטה מתוקה וקיבלנו רוטב עם תוספת מעניינת וכייפית.
מי שרוצה מוזמן להחליף את הבטטה בכל ירק שהוא אוהב..
הילדים שלי למשל מאוד שמחים להחליף את הבטטה באפונה עדינה.
מצרכים לרוטב:
שמנת לבישול
1 בטטה בינונית
כף חמאה
חצי כוס חלב
3 שיני שום (מי שלא אוהב אפשר להפחית)
קורט מלח
קורט פלפל לבן טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
חבילה פסטה מבושלת למידה הרצויה במים . הכי עדיף פסטה טריה מבצק טוב שהכנתם בבית .
למי שיש מכונת פסטה אני ממליצה לנסות את הבצק פסטה הכתום !
מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות, מטגנים אותן בחמאה מכל הצדדים ולקראת הסוף מוסיפים שום קצוץ או כתוש, מוסיפים את התבלינים וחצי כוס חלב ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הבטטות, מוסיפים את השמנת ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה.