ערב אחד בהתראה של חצי שעה הודיעו חברים שהם קופצים לבקר.. הכל נחמד ונעים אבל המקרר כמעט ריק לגמרי ,שעת ערב מתקרבת וכולם רעבים. מה לעשות ?
בדיקה מהירה העלתה שנותרה עדיין שקית אפונה עדינה במקפיא ,גבינה במקרר ובקבוק יין במזווה. מה עושים ? ממציאים רוטב מהיר לפסטה !!
רוטב טעים וקל של אפונה וגבינות טובות. בלי הרבה מאמץ אבל עם המון טעם .
כל זה נטרף ! יחד עם בגט מלפני יומיים שקיבל הברשה בשמן זית ומעט שום כתוש ונכנס ל"השתזף" בתנור כמה דקות..
היתה חגיגה !!
מצרכים לרוטב :
25 גרם חמאה
מעט שמן זית
4 עלי מרווה
100 גרם אפונה טרייה או קפואה ( רצוי עדינה )
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס מים
100 גרם גבינת מסקרפונה או ריקוטה
50 גרם פרמזן מגורר
פסטה טרייה מבושלת.
( אני אוהבת להכין מראש ולהקפיא . ככה אני תמיד מוכנה ל"שעת חירום" .) נסו להכין בעצמכם ותגלו כמה זה קל וכמה טעים .
אופן הכנה:
במחבת רחבה ממיסים חמאה עם מעט שמן זית ועלי המרווה.
מוסיפים את האפונה ומקפיצים כך שתספוג את הטעמים. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
יוצקים מעט מים ומבשלים עד שהאפונה מתרככת מעט, כ-5 דקות.
מוסיפים מסקרפונה, מסירים מהאש, מערבבים היטב ומוסיפים את הפרמזן.
מערבבים היטב את הפסטה ברוטב ומגישים.
ניתן להוסיף עוד פרמזן לפי הטעם מלמעלה.