הרוטב הכי מפורסם הוא רוטב אלפרדו .
הרוטב הקלסי הזה הומצא ברומא ב-1914 על ידי השף אלפרדו די ללו. הוא פשוט הכפיל את כמות החמאה ברוטב והשאר היסטוריה. עם השנים והמודעות לבריאות חלו שינויים ברוטב. הגרסה שלפניכם כוללת פחות חמאה כשהתוצאה עדיין עשירה רק יותר בריאה..
המרכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול (1 מיכל)
1 כף חמאה
2 שיני שום קצוצות
1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
4 כפות יין לבן
4 כפות שמן זית איכותי
חופן עלי בזיליקום טריים
מלח – לפי הטעם
פלפל לבן – לפי הטעם
אגוז מוסקט – לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מעט שמן זית ומבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה עד לדרגת אל-דנטה.
מטגנים שום עם חמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים את היין הלבן והשמנת ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט.
מבשלים עד להסמכה ומוסיפים בזיליקום קצוץ. מוסיפים את הפטוצ'יני, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
אין , פשוט אין כמו הדברים שמאיה מ"בצק אלים" כותבת . בכל משפט אתה טועם ומרגיש את ההנאה מהאוכל.
הנה קישור לרוטב אלפרדו מזוייף ! תעשו לעצמכם טובה, תקראו ותנסו בבית !!
לחץ כאן לפרטים ורכישת מכונת פסטה או צלצל 08-9364540