כמו במתכונים רבים אחרים מקור השם "קרבונרה" אינו ברור וידוע.
לקריאה על רוטב קרבונרה בויקיפדיה לחץ כאן
תיאוריות יש רבות – שהמנה קשורה לכורי הפחם – carbonaro ( בגלל הפלפל השחור שמפוזר עליה בנדיבות..) ,
שהמנה נקראת כך על שמה של אגודה סודית שהיתה קיימת בזמן איחוד איטליה – Carbonari …
למעשה לא נמצא איזכור כתוב של רוטב קרבונרה לפני סיום מלחמת העולם השניה, ויש הטוענים שהשפעת החיילים האמריקניים היא שהביאה להמצאתה.בספרי מתכונים היא מוזכרת משנות החמישים והלאה.
בכל אחד מהמיקרים מדובר במנה טעימה ופשוטה הכוללת בשר ( חזיר בדרך כלל ) ביצים וגבינה.
יש כמה וכמה גירסאות לגבי כמה ביצים בדיוק והאם מדובר בביצה שלמה או רק בחלמון..
בגירסאות של המתכון מחוץ לאיטליה ניתן למצוא במתכון גם אפונה,פטריות ושאר ירקות.
אנחנו בחרנו להביא את הגירסה שלנו למתכון , בטוח יהיו כאלה שירימו גבה או יצקצקו בלשון..
אופן ההכנה :
שמים במחבת 1 כף שמן זית ומטגנים 150 גרם בייקון או פנצ'טה עד שפריך.
שומרי כשרות יכולים להחליף את הבייקון בחזה אווז.
בקערה נפרדת טורפים 2 ביצים ומוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת ומעט פלפל שחור.
(בחלק מהמתכונים המקוריים מאיטליה מוסיפים גם מעט שמנת מתוקה לתערובת הביצים.)
מבשלים פסטה , שומרים בערך כוס מי בישול ומסננים מהמים. מחזירים לסיר ומכבים את האש !!!!
ומוסיפים לה את הבייקון ומערבבים פנימה את הביצים הטרופות עם הגבינה, אם צריך מוסיפים מעט ממי הבישול החמים.
חום הפסטה יבשל את הביצים ותקבלו רוטב קרמי שעוטף את הפסטה ולא ביצה מקושקשת..
מקשטים מלמעלה בעוד גבינה מגוררת או פטרוזילה או גם וגם ומגישים.