הפעם בחרנו להביא לכם מתכון נהדר של שף נהדר.
הילדים שלנו כבר אוהבים את המנה הזו מאוד – שלכם בטוח ישמחו לנסות גם !
פסטה עם כבד עוף שגם ילדים אוהבים – מתכון של גולן גורפינקל ממסעדת דלאל
חומרים ל-4-5 מנות
מצרכים:
1 ק"ג פסטה .( המתכון המקורי ממליץ על פסטה פנה )
אנחנו כבר ניסינו עם כמה וכמה סוגי פסטה והילדים תמיד מבקשים ספגטי …
אם הילדים מספיק גדולים הם יכולים להכין את הפסטה לידכם בזמן שאתם מכינים את הרוטב והתוספות.
רק תדאגו להכין את הבצק מראש - בצק לפסטה
750 גרם כבד עוף מנוקה מגידים, כל יחידה יש לחצות ל-2
1 צרור בצל ירוק חתוך למקלות
2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
2 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים ללא גרעינים
1/2צרור רוקט\ פטרוזיליה
2 כפות סילאן
5 כפות שמן זית
2 כפות סויה
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר לוותר אם הילדים לא אוהבים)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים 4 כפות ממי הבישול בצד.
2. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים את הבצלים הלבנים בכף שמן זית. ממליחים ומכניסים לתנור כ-20 דקות עד להשחמה.מוציאים מהתנור ומפרידים את הבצל "עלים".
3. מחממים מחבת גדולה (ברזל\טפלון)עם 3 כפות שמן זית עד לרמה של עישון ומכניסים פנימה את הכבדים לצריבה קלה. ממליחים ומפלפלים ומוציאים לצלחת. צורבים בשתי נאגלות כדי שהכבדים ייצרבו ולא ייתבשלו.
4. במחבת גדולה צורבים את הבצל ירוק עם הכף האחרונה של השמן זית מוסיפים את העגבניות, הסילאן, הבלסמי והסויה.
5. מבשלים בערך כ 2-3 דק מוסיפים את הבצל הלבן את הפסטה ו4 כפות מבישול מי הפסטה.
6. מערבבים ומוודאים שהרוטב עוטף את הפסטה ורק אז מוסיפים לערבוב אחרון את הכבדים לעוד 2 דקות בישול.
7. מוסיפים את האורוגולה או הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים. מומלץ להגיש עם פלטת ירקות פרוסים- עגבנייה , מלפפון חמוץ , בצל ירוק וצנוניות עם לימון סחוט מעל.
למי שלא אוהב " דברים ירוקים" בפסטה אפשר לוותר על הארוגולה / פטרוזיליה . למבוגרים – אנוחנו ממליצים לא לוותר !
ל