רוטב הבשר הכי ידוע הוא - רוטב בולונז . רוטב עשיר של בשר טחון ועגבניות.
מרכיבים:
בצל בינוני
4 שיני שום
1 גזר בינוני
3 כפות שמן זית
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום יבש
1/2 1–1 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה:
1. הבצל: קולפים את הבצל וקוצצים אותו.
2 השום: קולפים את שיני השום. חותכים אותן לפרוסות דקות וקוצצים לחתיכות קטנות מאוד.
3. הגזר: קולפים את הגזר ומגררים בפומפייה גסה.
4. טיגון הירקות: מחממים את המחבת על להבה בינונית-גבוהה כ־2 דקות. מוסיפים את השמן ומחממים עוד כחצי דקה. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ־5 דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים למחבת את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות, עד שהגזר הופך מעט בהיר יותר. מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים ומטגנים כ־2 דקות נוספות.
5. בישול הבשר: מגבירים את הלהבה לגבוהה ומוסיפים את הבשר. מתחילים מיד לערבב ולפורר את הבשר בעזרת כף עץ. ממשיכים כך כ־5 דקות, עד שהבשר מפורר לחתיכות קטנות מאוד ומשנה את צבעו לחום בהיר.
6. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים כ־2 דקות. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות, עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את המים, כך שיכסו את הבשר וקצת מעבר לו. מוסיפים גם את המלח והפלפל, מערבבים וממתינים 3-2 דקות, עד שהתערובת מבעבעת שוב. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה, במהלכה מומלץ לבדוק את מצב הנוזלים בסיר. אם צריך, אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים. מסירים מהכיריים, יוצקים על פסטה מבושלת ומגישים.
לחץ כאן לפרטים נוספים וקנית מכונת פסטה או צלצל 08-9364540
פסטה בולונז – הדגמה מצולמת של ישראל אהרוני