רביולי הוא אחד המאכלים האיטלקיים הכי אהובים. בצק עדין עוטף מילוי ומוגש ברוטב.
בצק הפסטה הנייטרלי בטעמו מקבל באהבה כל מילוי וכל רוטב.
טיפ שלנו – בצק מעט קשה הוא הטוב ביותר להכין איתו , לכן יש להוסיף מים לקמח לאט ובזהירות. שלא יצא בצק דביק מדי.
המרכיבים לבצק :
500 גרם קמח, רצוי קמח דורום או קמח קשה
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח שולחן
1 ביצה
כ-1 כוס מים קרים
למילוי גבינות:
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת ריקוטה טריה
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט למים, ומוסיפים את המים בהדרגה לקבלת בצק. מקמחים משטח עבודה, ולשים את הבצק 15 דקות, בלי הנחות, לקבלת בצק חזק וגמיש. עוטפים את הבצק מגבת לחה ושומרים במקרר שעה לפחות.
: מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי. טועמים ומתקנים תיבול.
להכנת הרביולי: בעזרת מכונת רביולי מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך. מחלקים את העלה לשניים.
מניחים על תבנית להכנת רביולי ,מברישים חלק אחד בביצה, ומניחים עליו כמויות קטנות של מילוי במרחק 5 ס"מ זו מזו. מכסים בחלק השני של הבצק.
מהדקים את הבצק סביב המילוי ומהן אל השוליים – כך נפטרים מבועות האוויר. בעזרת מערוך מהדקים קלות ובעדינות עד שהרביולי נחתך לפי הדוגמא.
מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות. מעבירים ישר לרוטב ומגישים.
הצעת הגשה שלנו – עם מעט גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה ועלי מרווה מטוגנים קלות…