פסטה מכל הסוגים, ארוכה, קצרה, מסולסלת, טרייה או מהמדף בסופרמרקט..
פסטה הולכת נהדר עם כל רוטב וכל ירק שאתם אוהבים, רוטב עשיר וכבד או רוטב קליל וכמעט לא מורגש.
טיפ שלנו – לרטבים כבדים כדאי לצרף פסטה קצרה, בעלת חריצים או פתח שתוכל להכיל את הרוטב היטב.
כל הרטבים יהיו טעימים יותר אם תנסו לשדך אותם לפסטה טריה שהכנתם בבית. לא בטוחים איך להכין ? נסו בדף בצק לפסטה
רוטב עגבניות הכי בסיסי שיש
מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
קופסא גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות או קוביות
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 כף סוכר
מלח ופלפל
1 כפית בזיליקום יבש או 1 כף טרי
1 כפית פטרוזיליה מיובשת או כף טרייה, קצוצה
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות או את קוביות העגבניות, וכן את העגבניות ברסק ואת כל יתר החומרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כ 15 דקות.
לחץ כאן למידע נוסף על מכונות פסטה או צלצל אלינו 08-9364540
רוטב בטטה ושמנת
שמנת לבישול
1 בטטה בינונית
כף חמאה
חצי כוס חלב
3 שיני שום (מי שלא אוהב אפשר להפחית)
קורט מלח
קורט פלפל לבן טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
חבילה פסטה מבושלת למידה הרצויה במים.
אופן הכנה:
מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות, מטגנים אותן בחמאה מכל הצדדים ולקראת הסוף מוסיפים שום קצוץ או כתוש, מוסיפים את התבלינים וחצי כוס חלב ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הבטטות, מוסיפים את השמנת ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה.
פסטה עם קישואים ולימון
מרכיבים
1 חבילת ספגטי או כל פסטה אחרת שאוהבים
8 כפות שמן זית
3 קישואים בגודל בינוני, חצויים לאורך ופרוסים דק
2 שיני שום, כתושות
גרידה ומיץ מלימון אחד
חופן קטן של עלי נענע, קצוצים לרצועות דקיקות או עלי בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד כוס ממי הבישול.
2. בסיר גדול מחממים חצי מכמות שמן הזית. מוסיפים את פרוסות הקישוא, השום הכתוש וגרידת הלימון ומטגנים כדקה, עד שהקישוא מתחיל להתרכך.
3. מוסיפים חצי ממיץ הלימון, חצי כוס ממי הבישול ששמרנו ואת הפסטה המסוננת ומערבבים היטב.
4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומערבבים פנימה את עלי הנענע ואת שמן הזית שנותר. אם הפסטה נראית קצת יבשה, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול וממיץ הלימון. מעבירים לצלחות, מפזרים את הפרמזן ומגישים.