מתכון ללא מתכון.. מתכון שהוא בעצם ארוחה שלמה ונהדרת.
לימי הקיץ כשרוצים מנה לקחת לחוף הים או לימי החורף כשרוצים משהו חם ומנחם. בכל ורסיה ובכל טמפרטורה זוהי מנה מנצחת.
אז מה כן עושים?
מוזגים כוס יין בשביל האווירה.. ( תמיד חלמתי על מתכון שיתחיל במילים האלה..)
מבשלים פסטה קצרה עד שהיא מוכנה אך לא רכה מדי.
נסו להכין פסטה בבית. מבטיחה לכם שזה לא מסובך וייצא כפליים טעים מאשר כל פסטה קנויה.
מכונת פסטה אינה מכשיר יקר והיא תחזיר לכם אהבה שנים רבות ובעזרתה תוכלו להכין מנות מדהימות.
ממשיכים?
בתבנית תנור מסדרים ירקות שאוהבים -למשל : עגבניות, פטריות, חציל, קישוא, אספרגוס, בצל לבן או אדום, שיני שום וכל העולה על רוחכם. מתבלים אותם בשמן זית ועשבי תיבול וצולים בתנור עד שהם משחימים ומתרככים.
ואז מרכיבים את הסלט –
מוסיפים את הפסטה לירקות, מוסיפים קוביות גבינת פטה וכוס זיתים ללא גרעינים.
מי שרוצה יכול להוסיף רוטב ויניגרט פשוט
איך מכינים? מערבבים יחד שמן זית, מעט חומץ בלסמי ודבש.
שופכים מעל הסלט ונהנים.
מרת'ה סטיוארט אספה בשבילכם מתכון סלט פסטה ואנטיפסטי (השם הבינלאומי לירקות קלויים) פשוט להכנה וסרטון כל כך מגרה שתוך שנייה תמצאו את עצמכם בתוך המטבח וכמה דקות אחרי זה תזללו בהנאה…