הקרדיט כולו לגיל חובב !!
לזניה פטריות עדינה וטעימה כל כך שפשוט נטרפת ברגע..
המצרכים :
עלי לזניה טריה או קנויה
1 כוס קצ’קבל מגוררת
1 סלסלת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים די דק
2 שיני שום פרוסות
אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב הבשמל (בלינק תוכלו למצוא הנחיות מפורטות מבית Food network)
2. מכינים את הפטריות: מזהיבים את הבצל בחמישים גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
3. מרכיבים את הלזניה: אם משתמשים בלזניה קנויה מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ביתית טריה לא חייבים לבשל קודם את העלים. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה, ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים כדי להשלים את הפאזל.
4. מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
5. על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה)
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.
7. מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.
ואם כבר גיל חובב , אי אפשר בלי סרטון הדגמה ל"לזניה אקספרס" .
בסירטון גיל מדגים על עלי לזניה קנויים ויבשים.
אתם בהחלט מוזמנים להכין עלי לזניה טריים וככה תקבלו חוויה עשירה וטעימה הרבה יותר.