הפסטה על כל סוגיה השונים, ובמיוחד הלזניה היא מאכל אהוב שקל להכין בכל גרסה – בשרית, צמחונית, טבעונית.
המתכון הבא הוא גרסה טבעונית, אך כמובן שקל מאוד לשנות ולהחליף במוצרי חלב מהחי למי שמעדיף.
מרכיבים:
עלי לזניה טריים שהכנתם בבית, במכונת פסטה.
2 כוסות גבינת מוצרלה טבעונית. המלצה שלנו – נסו את המתכון הבא ולא תצטערו ! גבינת מוצרלה טבעונית – the vlog
3 פלפלים בכל צבע שאוהבים
1 חציל
2 קישואים
3 עגבניות
2 בצל
10 שיני שום
2 חבילות עלי תרד טריים או קפואים
2 טופו ( משי )
2 כוסות חלב צמחי מכל סוג שאוהבים. כדאי להוסיף בהדרגה לרוטב כדי שלא יצא דליל מדי.
2 כוסות עשבי תבלין שאוהבים – כוסברה, פטרוזיליה,טרגון,שמיר,וכו'.
¼ כף שמרי בירה
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
אופן הכנה:
את הירקות יש לאפות בתנור עם מעט תבלינים ומעט שמן. כשהם מוכנים והתקררו מעט אפשר לחתוך לרצועות.
במחבת עם מעט שמן מטגנים בצל, שום ותרד
במעבד מזון מאחדים את תערובת הבצל יחד עם הטופו והחלב. מומלץ להכין בכמה חלקים ולא הכל יחד !
מוסיפים לתערובת עשבי תבלין טריים, שמרים ותבלינים יבשים לפי הטעם.
מרכיבים את הלזניה :
מסדרים בתבנית עמוקה בשכבות – רוטב טופו, עלי לזניה, ירקות, וחוזר חלילה.
מסיימים בעלי לזניה ועליהם רוטב.
אופים בתנור כ 20 דקות עד שמזהיב מעט.
הנה מתכון טבעוני נוסף ללזניה טופו וירקות, מאתר Peta לזכויות בעלי חיים