לזניה היא השם גם לדפי הבצק וגם למאכל שמכינים בעזרתם.
המנה בדרך כלל עשויה מדפי בצק פסטה ורוטב ואופים אותה בתנור.
מספר המתכונים הוא עצום ורב ,מגירסאות חלביות ,בשריות, מתוקות ועד לגירסאות טיבעוניות.
דפי לזניה
500 גרם קמח
5 ביצים בגודל לארג'
מנפים את הקמח לקערה. מכינים גומה במרכז ושוברים לתוכה את הביצים. מערבבים עם מזלג עד שכבר קשה..וממשיכים בידיים.
מכניסים את הבצק לרידוד במכונת פסטה עד שמגיעים למספר 1.כלומר עובי של 3 או 4 מ"מ בערך.
חותכים את הבצק שיתאים לתבנית בה נכין לזניה.
מי שרוצה יכול לבשל את דפי הלזניה לפני הרכבת המנה ולייבש מעט על מגבת מטבח נקיה .
לחץ כאן לקניית מכונת פסטה או צלצל אלינו 08-9364540
מרכיב עיקרי בלזניה בדרך כלל הוא רוטב בשמל . אז הבאנו לכם מתכון פשוט וקלאסי לרוטב הכה טעים הזה שהולך נהדר גם עם פשטידות או ירקות .
רוטב בשמל:
המרכיבים:
50 גרם חמאה
1/3 כוס קמח
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הקמח, המלח ואגוז המוסקט.
- מערבבים ללא הפסקה במשך 2-3 דקות (חשוב שלא ישחים).
- מוסיפים את החלב בהדרגה, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
המרכיב השני בדרך כלל יהיה רוטב עגבניות , עם בשר או בלי בשר לבחירתכם. עשוי במהירות רק מקופסא של רסק עגבניות ומעט תבלינים או מושקע במיוחד ומכיל גם בצל, גזר ועשבי תבלין טריים. הכל לפי טעמכם, רצונכם וכמובן ..מה שיש בבית.
וכמובן שניתן להוסיף ללזניה עוד תוספות – ירקות , בשר, גבינות, פטריות. כל מה שתרצו.
לחץ כאן לקניית מכונת פסטה או צלצל אלינו 08-9364540
ועכשיו שאתם יודעים איך להכין לזניה טריה ,הנה רעיון נהדר מסדנת המיחזור של מוזיאון ישראל,
מה עושים בעלי לזניה ישנים שפג תוקפם ?
לחץ כאן לקניית מכונת פסטה או צלצל אלינו 08-9364540