מה בעצם ההבדל בין קמח רגיל לקמח מלא ?
הקמח המלא מכיל גם את גרעין החיטה ,כולל הנבט והקליפה.
בתוך נבט החיטה יש שפע גדול של ויטמינים , זוהי בעצם תמציתו של הצמח.
בקליפה, המוכרת לנו גם בשם סובין , יש סיבים תזונתיים רבים החשובים לעיכול , ומינרלים כמו למשל – זרחן, ברזל,אבץ ואשלגן.
הסיבים התזונתיים האלה מעניקים לנו תחושת שובע ועוזרים בחילוף חומרים , איזון רמות הסוכר בדם ופינוי פסולת מהגוף.
קמח לבן לעומתו נטחן אחרי שהסירו ממנו את הקליפה והנבט שבהם מרוכזים רוב הויטמינים והמינרלים.
מה נשאר בקמח הלבן ? עמילן ומעט מאוד ערך תזונתי. העמילן מתפרק במהירות בגוף ומעניק לנו אנרגיה זמינה ,מהירה שנספגת ומעלה את רמות הסוכר בדם.
הבעיה היא שכל זה נעלם מהר מאוד ואנו נשארים עם רעב חדש ורמת סוכר שמתנדנדת כמו "יויו" , דבר שאינו בריא .
את הויטמינים והמינרלים החסרים בקמח הלבן משלים הגוף שלנו מהרזרבות הקיימות בו. לאורך זמן תזונה כזו תגרור אותנו לחוסרים ולהשמנה.
לכן הדבר החשוב ביותר הוא גיוון ואיזון. יש להשתדל שהתזונה שלנו תהיה עשירה ,מגוונת ותכלול מרכיבים טריים העשירים בכל החשוב לגופנו.
מצרכים לבצק פסטה מקמח מלא :
500 גרם קמח מלא
250 מ"ל מים
2 ביצים
אופן הכנה:
להוסיף את הביצים לגומה בקמח. להתחיל לערבב בעדינות עם מזלג .
להוסיף בהדרגה את המים.
ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ואחיד.
אחרי שהבצק נח מעט ניתן לחתוך אותו למנות קטנות, לרדד בעזרת מכונת פסטה ולחתוך לגודל והצורה הרצויים.
לפרטים נוספים ולרכישת מכונת פסטה לחצו כאן או חייגו 08-9364540