מצרכים למתכון:
קמח תירס – חצי כוס
קמח תפוחי אדמה -חצי כוס
קונדיטור – תחליף קמח נטול גלוטן – 1 כוס
קמח אורז מלא – חצי כוס
משפר אפיה – שמרית, כמות: כפית (6 גרם), לא חובה.
שמן זית -2 כפות
ביצה – 5
מלח 1 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון:
1. מנפים את הקמחים לקערת המיקסר, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הביצים (להתחיל עם 4 ולהוסיף במידת הצורך) ולשים במיקסר עם וו לישה.
3. כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה ונוצר גוש בצק, לעצור את פעולת המיקסר.
4. לכסות את הבצק ולתת לו "לנוח" כחצי שעה.
5. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דקיק. חלק מהעלים אפשר לחתוך לעלי לזניה וחלק לחתוך ל- 4 חלקים וכל רבע להעביר במכונת פסטה ולחתוך את האטריות לגודל הרצוי.
6. ניתן לחלק עלה לרוחב מכונת הפסטה, להשאיר את האורך ולהעביר במכונה ליצירת אטריות רחבות.
7. לאחר שהאטריות/דפי הלזניה מוכנים, להשאיר לייבוש על משטח העבודה לפחות לשעה (אפשר להניח לייבוש על מגבת או בד).
8. את האטריות מבשלים כ- 4 דקות במים רותחים ומומלחים, מסננים, שוטפים במים קרים ושומרים בכלי במקרר.
מתקבלות כ 350 גרם אטריות מוכנות. הבצק קל להכנה ונוח לרידוד.
מהבצק הזה ניתן להכין את כל סוגי האטריות, ספגטי, רביולי ולזניה. ניתן כמובן להכפיל את הכמות.
אפשר חלק מהבצק להכין וחלק להקפיא עטוף היטב בניילון נצמד.
מי שרגיש לגלוטן מתקשה לפעמים למצוא מאכלים שיתאימו לתזונה שלו , האפשרות להכין בבית מאכל כה אהוב כמו פסטה הוא יתרון גדול שמאפשר לכולם להנות ממנה מנצחת.
למי שרוצה לקרוא עוד הנה אתר שכולו מוקדש ללא גלוטן - קהילה ללא גלוטן
למי שרוצה להשקיע ולפנק את עצמו, הנה מתכון לבצק פסטה ללא גלוטן היישר ממטבחו של ג'יימי אוליבר, הלוא הוא ה"שף העירום".