אינספור רטבים הכוללים עגבניות הומצאו ברבות השנים כדי ללוות אינספור מנות פסטה שונות,
אבל..עגבניות יכולות להשתלב מצוין גם בבצק עצמו.
מעט רכז עגבניות או עגבניות מבושלות ומרוסקות ישתלבו יפה עם הקמח והביצים ליצירת בצק אדום וטעים.
מצרכים לבצק פסטה אדום :
500 גרם קמח
5 ביצים
מעט מים
1 כף רכז עגבניות
אופן הכנה:
לערום את הקמח על משטח הכנה ולהכין גומה במרכזו.
להניח בגומה את הביצים, מים ורכז העגבניות.
מערבבים את הביצים עם הקמח לאט עד לקבלת תערובת אחידה. לשים היטב עד שהבצק גמיש ונוח לעבודה.
מרדדים וחותכים בעזרת מכונת פסטה חשמלית, מצרפים לרוטב ובון אפטיט!
בצק פסטה עם יין אדום – מתכון של מריו ברטלי
מרכיבים :
1/2 3 כוסות קמח
4 ביצים
1/2 כפית שמן זית
3 כפות יין אדום
אופן הכנה:
לערום את הקמח על משטח העבודה ולהכין גומה עמוקה במרכז.
בגומה מניחים את כל שאר המרכיבים – ביצים, שמן זית ויין.
מקפלים באטיות בעזרת מזלג את המרכיבים הנוזליים אל תוך הקמח עד שהכול נטמע ונספג.
לשים היטב את הבצק עד שהוא אחיד וגמיש.
את הבצק המוכן עוטפים היטב בניילון ומניחים לו לנוח כ30 דקות לפני הרידוד והחיתוך.