בצק לפסטה הוא דבר גמיש ומכיל ואפשר להוסיף לו תוספות וגיוונים.
במקרה הזה הוספנו מעט סלק מבושל ומרוסק כדי ליהנות מהצבע ומהתכונות הבריאות של הסלק.
מצרכים:
300 גרם קמח
2 ביצים
60-70 גרם מחית סלק מבושל מסונן מנוזלים
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
הכנה:
מבשלים סלק קטן, מקלפים ומרסקים היטב. כדאי להניח במסננת ולתת לו להגיר את רוב הנוזלים כדי שלא ירטיב את הבצק יתר על המידה. מכינים ערימה מהקמח ובמרכזה גומה עמוקה. מניחים בגומה את הביצים, הסלק, השמן והמלח, ומתחילים לערבב לאט לאט בעזרת מזלג. כשכל המרכיבים מעורבבים ונטמעו בקמח אפשר לעבור ללישה ביד. את הבצק המוכן מרדדים וחותכים במכונת פסטה.
למי שאוהב הוראות יותר מפורטות, הנה מתכון לבצק פסטה סלק ססגוני, מושקע ויסודי.
סלק יכול להוסיף למנה צבע וערכים תזונתיים גם כרוטב, הנה מתכון מומלץ מבית ארז קומרובסקי:
.פסטה ברוטב סלק
500 גרם ספגטי דקים . קנויים או עשויים בבית
5 סלקים בינוניים
3 כפות סוכר
5 כפות שמן זית עדין
מלח ים גס לפי הטעם
פלפל לבן גרוס
עלי בזיליקום
½ עד ¾ כוס מי בישול הפסטה
5 חלמוני ביצה רכה
50 גרם חמאה – קוביות
חצי כוס צנובר טחון וקלוי
הכנה :
מבשלים את הסלקים בסיר בינוני עם מים, מלח ו 3 כפות סוכר עד שמתרככים.
קולפים וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון עד ליצירת פירה.
מכניסים את הפסטה לבישול במים עם מלח ושמן זית למשך הזמן שצריך . מוציאים ומסננים. שומרים ¾ כוס ממי הבישול.
במחבת גדולה מבשלים את הפירה הסלק עם שמן זית, מלח ופלפל לבן ומוסיפים לפי הצורך ממי בישול הפסטה. מוסיפים את הפסטה המבושלת והחמאה ומערבבים.
מניחים בקערת הגשה ומפזרים מלמעלה את הבזיליקום, חלמוני הביצה הרכה שמעשירים את הרוטב והצנוברים הקלויים.