כוסמת היא אחד הצמחים העתיקים שביית האדם והיא מוכרת כבר למעלה מ 8000 שנה.
הכוסמת אינה דגן אך תכונותיה דומות לדגנים והיא יכולה לשמש כתחליף מוצלח, היא נטולת גלוטן ולכן מותרת לחולי צליאק ורגישים.
לרוב גדל הצמח באזורי אקלים קרים והוא נפוץ ברוסיה, סין וצפון אמריקה.
הכוסמת נחשבת לבעלת אינדקס גליקמי נמוך, כלומר הפחמימות שבה יתפרקו בקצב איטי יותר מאשר בחיטה והיא תשביע לזמן ארוך יותר.
את הכוסמת ניתן לטחון לקמח בדומה לחיטה וניתן להכין ממנה אטריות ומאכלים נוספים.
בין המאכלים הידועים ביותר נמצאות אטריות סובה היפניות, הבליני הרוסיים ואפילו מנת פסטה איטלקית – פיצוקרי.
קמח הכוסמת אינו מכיל גלוטן ולכן אינו מפתח את הגמישות של בצק פסטה רגיל. בהרבה מקרים של אטריות קנויות נמצא שהן מכילות גם מעט קמח חיטה רגיל כדי לעזור למרקם. בבית ניתן להכין בצק ללא חיטה בכלל או לערבב.
מצרכים לבצק פסטה :
300 גרם קמח כוסמת
2 חלבונים
125 מ"ל מים
הכנה:
הכינו גומה במרכז ערימת הקמח, שפכו פנימה את המים והחלבונים. ערבבו לאט עם הקמח עד שהכל נספג. לושו היטב. הבצק קשה מבצק חיטה רגיל ובהחלט דורש יותר עבודת לישה ורידוד.
כאן נכנס היתרון העצום של מכונת פסטה חשמלית, המרדדת עבורכם ללא כל מאמץ את הבצק.
לפרטים נוספים ולרכישת מכונת פסטה לחצו כאן או חייגו 08-9364540
פיצוקרי – פסטה איטלקית מקמח כוסמת
מתכון נהדר שמתאים לימי החורף הקרים.
לבצק -
300 גרם קמח כוסמת
100 גרם קמח לבן
כ- 1.5 כוס מים
מערבבים היטב את הקמח עם המים. לשים טוב טוב ומרדדים לעובי של כ 3 מ"מ. בעזרת סכין חותכים לאטריות ברוחב 1/2 סנטימטר.
את המתכון הנפלא הזה מצאנו בבלוג של שרון צור, אדריכלית החיה באיטליה ומפרסמת מלא מתכונים ליומיום.
מצאנו מתכון נוסף מפורט ומגרה לבצק כוסמת לפסטה נטול גלוטן, תהנו!