למה כדאי לכל אחד ללמוד איך להכין פסטה בבית ?
כי זה ממש פשוט, קל, מהיר ויכול לשדרג כל מנת פסטה שתאכלו.
בצק לפסטה במקור היה עשוי קמח מחיטת דורום,
חיטת דורום (durum) או חיטת מקרוני היא הקשה ביותר מכל מיני החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבה וחוזק הגלוטן שלה עושים את הדורום מתאים ביותר להכנת פסטה ולחם, אלה הן אותן הסיבות בדיוק שעושות את הדורום פחות מתאים להכנת עוגות שמצריכות חיטה רכה יותר.
בתהליך הטחינה של החיטה מתקבלים שני מוצרים : סמולינה וקמח דורום.
המוצר המבוקש הינו הסמולינה המשמשת למוצרי פסטה ומוצר הלוואי הוא קמח דורום.
יש המשתמשים לייצור פסטה בקמח לבן העשוי מסוגי חיטה שונים, למעשה סוג הקמח יקבע את תכונות הפסטה שתיוצר.
מעבר לשימוש בקמח חיטה אפשר ואפילו מומלץ לנסות ולהכין בצק לפסטה מסוגי קמח אחרים –
אורז, תירס, קינואה, טף, תפוחי אדמה , סויה, חומוס , כוסמת ,עדשים.
לחולי צליאק ואחרים הצריכים להקפיד על תפריט ללא גלוטן באים כל הקמחים האלה ונותנים מענה טעים ונהדר, אפשר לשלב אותם יחד עם קונדיטור (של גלעם) שהוא קמח מיוחד לחולי צליאק או להשתמש בקמח תמי המצוין שנמצא בשוק.
בצק בסיסי לפסטה
1/4 2 כוסות קמח
2 ביצים גדולות וטריות
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/3 כוס מים
בדרך כלל מקפידים על ביצה אחת ל 100 גרם קמח אך אתם מוזמנים לנסות בבית עד שתגיעו לנוסחה המנצחת שלכם. כל בצק מתנהג קצת אחרת ויש מי שיעדיף גרסה שונה.
אופן ההכנה:
מניחים 2 כוסות ורבע של קמח במרכז משטח עבודה גדול.
• יוצרים חור במרכז ושופכים לתוכו כפית מלח וכף שמן זית.
• פותחים אל תוך החור את הביצים ומתחילים לעבד אותן לתוך הקמח מבלי להרוס את החור.
• כשהביצים מעורבבות מוסיפים את המים, ומערבבים גם אותם פנימה, בעדינות, עד ליצירת בצק.
• מעבדים את הבצק כ- 10 דקות עד שנעשה אלסטי לחלוטין.
• מניחים את הבצק בקערה בטמפרטורת החדר, מכסים עם מגבת ונותנים לו לשהות מינימום 20 דקות.
• מכינים את האיטריות עם מכונת פסטה לפי הוראות הכנה, ולפי סוג הפסטה לבחירתכם.
• מיבשים את האיטריות כ- 3 שעות בתליה על מנת שלא ידבקו.
• מכינים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח.
• מוסיפים רוטב לבחירתכם.
• בתאבון.
לחץ כאן לפרטים נוספים ורכישת מכונת פסטה או חייגו 08-9364540