מהו בצק סוכר ?
בצק סוכר (פונדנט) הוא בצק שנועד לרידוד וציפוי עוגות.
הוא מורכב מאבקת סוכר,ג'לטין,מים,שומן,חומרי טעם וריח, גלוקוזה נוזלית ולפעמים גם חלבון ביצה.
השימוש בבצק הסוכר המקורי החל עוד בתקופת ימי הביניים המאוחרת. ישנן עדויות בספרים של
אופים וקונדיטורים שהדגימו והמליצו על שימוש בבצק סוכר ליצירת פרחים עוד במאה ה-17.
אפילו בתקופת המלכה אליזבת נהגו לקשט עוגות מלכותיות בוורדים עשויים מבצק סוכר.
במאה ה-19 יצא השימוש בבצק סוכר מהאופנה ובשנות ה-80 של המאה העשרים חזרו הקישוטים
לככב בעוגות, ובעיקר עוגות חתונה, ברחבי העולם. היום מקובל מאוד להזמין עוגה מקושטת בבצק סוכר לחתונה או שימחה אחרת. וישנן תכניות טלוויזיה רבות המוקדשות לנושא קישוט העוגות.
בחו"ל נלמד מקצוע העיצוב בבצק סוכר באופן מקיף ויסודי כשלעתים נמשכים הלימודים אף מספר שנים.
לישראל הגיע טרנד העיצוב בבצק הסוכר באיחור קל, רק בסוף שנות ה-90 והיום עשרות אנשים נהנים לעסוק בנושא כתחביב או כפרנסה ומתקיימות סדנאות רבות המלמדות את הנושא
בישראל היתה בעיית כשרות בהתחלה כי בצק הסוכר מחו"ל הכיל שומן חזיר ורק שיתוף פעולה בין קונדיטור ישראלי לחברת המרשלג הביא לפתרון . והחל מ-1988 נעשה בדרך כלל שימוש בבצק הסוכר RFM, שנקרא על שמו של ממציאו, השף-קונדיטור הישראלי רוני פרדי מרדכי – Roni Fredy Mordechai
צבעו המקורי של בצק הסוכר הוא לבן ונהוג להוסיף לו צבעי מאכל לפני הרידוד בהתאם לקישוט אותו רוצים להכין. הרידוד יכול להתבצע ידנית עניין לפעמים לא קל אם צריך לקשט עוגה גדולה במיוחד או רבת קומות או רידוד בעזרת מכונת פסטה. כמובן שהכי קל לרדד במכונת פסטה חשמלית המשאירה את שתי הידיים פנויות לאחוז בבצק. הרידוד מתבצע מעל משטח מקומח בקורנפלור כדי לשמור על הבצק מקרעים. ניתן גם לצייר עליו בצבע מאכל מדולל במעט אלכוהול בעזרת מכחול או מברשת דקה.
את הבצק שומרים שלא בקירור שכן הוא עלול לספוח לחות ונוזלים ולהתקלקל ולכן הוא מתאים רק לציפוי עוגות שאינן צריכות קירור. בין העוגה לבצק מורחים שכבת קישור כמו קרם או ריבה.
לחץ כאן לרכישת מכונת פסטה או צלצל אלינו 08-9364540
לפניכם סרטון מצויין ( בשפה האנגלית) המדגים בדיוק איך לרדד בצק סוכר במכונת פסטה . שימו לב שהמדגים ממליץ על מכונת פסטה אמפיה ברוחב 180 !
רוצים ללמוד איך להכין עוד דברים נפלאים מבצק סוכר ?
לחץ כאן לרכישת מכונת פסטה או צלצל אלינו 08-9364540