האיטלקים מאוד אוהבים את הבזיליקום ,ואחד הרטבים הכי ידועים וירוקים שיש הוא רוטב הפסטו.
רוטב פסטו קלאסי משלב בזיליקום טרי עם שמן זית וגבינת פרמזן,
אבל בפועל זהו אחד הרטבים שהכי קל לשנות ולגוון לפי מה שנמצא זמין וטרי ואהוב עליכם.
מצרכים :
חבילה בזיליקום טרי ,רק העלים
100 גרם גבינת פרמזן
2 שיני שום
שמן זית
2 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים חוץ משמן הזית . מכינים מהם משחה ומוסיפים לאט את השמן תוך כדי הפעלה.
התוצאה הסופית תלויה בכם ובטעם שלכם – משחה דלילה או סמיכה, עם הרבה יותר שום או פחות, עם גבינה כזו או אחרת, עם צנוברים או אגוז אחר….
ברוטב אפשר להשתמש בהמון מתכונים שונים. רוצים רעיונות ? בבקשה
– להוסיף ללחם או בגט ולאפות מעט בתנור
– להוסיף לממרח טחינה או יוגורט או מיונז או שעועית לבנה מבושלת
– כתוספת טעם לרוטב לסלט
– כתוספת טעם לרוטב עגבניות
– יחד עם דגים בתנור
וכמובן כרוטב למנות פסטה שונות !
שווה להשקיע ולהכין כמות גדולה מרוטב הפסטו . למה ?
– כי הוא טעים כל כך שפשוט תרצו עוד ועוד
– כי הוא מתאים למגוון של מנות צמחוניות ובשריות
– כי הוא יישמר במקרר בכלי סגור ואטום כמה חודשים
כי זה הכי טעם של קיץ שיש גם באמצע החורף !