רוטב פוטנסקה הוא רוטב איטלקי מוכר שמאחוריו עומד סיפור מעניין.. ( באיטלקית פוטנה = זונה )
לפי הסיפורים והאגדות את הרוטב הבא המציאו הזונות בנפולי. שלא יכלו לצאת לעשות קניות בשוק והסתמכו על שליחויות ,ושלא היה להן הרבה זמן פנוי . הרוטב מכיל מרכיבים פשוטים, חלקם משומרים וניתן להכין אותו במהירות תוך כדי יום העבודה..
מצרכים ל- 4 מנות:
500 גר´ ספגטי או כל פסטה אחרת שיש לכם.
2 כפות שמן זית
1/2 4 -6 שיני שום
כפית פלפל אדום חריף
20 זיתים שחורים מגולענים
3 כפיות צלפים במלח קצוצים
1 קופסת שימורי עגבניות בקוביות ( אפשר להשתמש בעגבניות טריות)
1 קופסת רסק עגבניות
1 קופסת אנשובי
פלפל שחור
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
פרמז'ן מגורר
אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת רחב עם שוליים גבוהים, מוסיפים את השום (נזהרים שלא יזהיב), האנשובי, הפלפל החריף, רסק עגבניות ואת קוביות העגבניות. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הזיתים.
מנמיכים את האש ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כאשר הפסטה מוכנה מסננים מהמים מוסיפים למחבת עם הרוטב, לא מסירים מהאש אלא מערבבים היטב בעזרת שני מזלגות.
מסירים מהאש, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ופרמזן מגורר ואוכלים בתאבון.