במכונת פסטה ניתן להכין סוגי בצק שונים. ואטריות זה לא רק ספגטי איטלקי ..
יש עולם שלם של אטריות ( נודלס) באסיה ואת רובן קל מאוד להכין אותן בבית.
הנה מתכון של ישראל אהרוני אטריות עם רוטב בשר חריף.
אין בעיה לשדך את הרוטב גם לספגטי רגיל אבל אנחנו מעדיפים אטריות אורז !
אחרי שיטוט ארוך וחיפוש מתכונים ברשת הגעתי למסקנה שיש כמה וריאציות לאטריות מבצק אורז –
הבצק כולל קמח אורז,עמילן טפיוקה ומים,( ויש אפילו גירסא אחת שכללה אורז ! לא מבושל טחון דק דק בבלנדר עם מים )
למי שירצה להתנסות בבית ,הנה קישור למתכון ( באנגלית) - מתכון לאטריות אורז
ומי שמעדיף יכול לקנות או להכין כל בצק אטריות אחר.,
המנה מחושבת לפי כ 400 גרם אטריות !
מצרכים לרוטב :
4 כפות שמן קנולה
3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
3 בצלי שאלוט קצוצים
1 פלפל אדום חריף, פרוס
250 גרם בשר טחון
2 כפות רוטב פלפלת
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
2 כפות טחינה גולמית
1/3 כוס מרק עוף
מלח,פלפל
לקישוט – עלי כוסברה טריה או מעט בצל ירוק
אופן ההכנה – ראו סירטון מצורף .