רביולי (באיטלקית: Ravioli) הוא מאכל איטלקי הבנוי משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי.
המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, חזיר, עוף או תערובת שלהם), או דגים, פירות ים, ואף חלמונים או גבינה .
מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או מגוון ירקות כמו למשל תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק.
המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות.
הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
( מתוך ויקיפדיה )
על מנת להכין רביולי מתחילים תמיד בהכנת בצק לפסטה. עדיף שהבצק לא יהיה רך מדי ויש להוסיף את הנוזלים לקמח לאט ובהדרגה. את הבצק מרדדים , מכינים את המילוי , ממלאים וחותכים לצורה הרצויה.
ניתן להכין רביולי ללא כל אביזר נוסף וליצור צורות על ידי חיתוך בסכין ושימוש בכוס או אצבע על מנת לסגור את שולי הבצק,
ואפשר כמובן להשתמש באחד ממגוון עצום של חותכנים, תבניות ואביזרים המתלבשים על מכונת הפסטה.
כמו זה למשל –
ראש להכנת רביולי המתאים למכונת פסטה אטלס 150 של חברת מרקטו.

לחץ כאן למידע ורכישת מכונת פסטה או 08-9364540
דרך נהדרת נוספת להכין רביולי היא בעזרת תבניות לרביולי –

תבנית בעלת שקעים בגודל 8*3 של רביולי מעוגל

תבנית להכנת רביולי בגודל 8*3 מרובע
ההכנה פשוטה מאוד –
1. מכינים בצק ומרדדים אותו לעובי והגודל הרצוי בעזרת מכונת פסטה או מערוך
לחץ כאן למידע ורכישת מכונת פסטה או צלצל אלינו 08-9364540
2. מכינים את המילוי
3. מקמחים מעט את התבנית ומניחים בה עלה בצק
4. על הבצק מניחים מהמילוי
5. מכסים בעלה בצק נוסף ומרדדים בזהירות כך שקצוות הרביולי נצמדים היטב ונפרדים
6. הופכים את התבנית להוצאת הרביולי
קבלו המלצה חמה חמה על בלוג נהדר, מלא השראה של רומינה ועל טורטליני שמעוררים נוסטלגיה ..
לחץ כאן למידע ורכישת מכונת פסטה או צלצל אלינו 08-9364540