לזניה טובה ומשביעה לא חייבת להכיל בשר..
כמו כל הפסטות השונות גם דפי הלזניה יקבלו באהבה כל רוטב ומילוי שתצרפו אליהם.
מצרכים:
50 מ"ל שמן זית
1 שום כתוש
2 בצלים
1 גבעול סלרי
1 חציל בגודל בינוני
1 פלפל אדום
1 קישוא
1/2 1 קופסאות שימורים של 400 מ"ל עגבניות מרוסקות
דפי לזניה קנויים או טריים שהכנתם בבית, במכונת פסטה
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
כף קורנית ( תימין) טרי או יבש
מלח ופלפל
אופן הכנה:
חותכים את כל הירקות, גדול או קטן לבחירתכם.
מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הירקות פנימה.
מוסיפים את השום הכתוש תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות פנימה ומביאים לרתיחה.
מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, עד שהירקות מעט רכים והרוטב סמיך מעט.
מסירים מהאש ומצננים מעט לטמפרטורת החדר את הירקות.
בינתיים מכינים את רוטב הבשמל
איך מרכיבים את הלזניה?
לוקחים תבנית ומניחים בתחתית דפי לזניה, מעל שכבה של ירקות, מעל בשמל ואז עוד שכבה של דפי לזניה, שכבה של ירקות, גבינת מוצרלה, בשמל ועוד שכבה אחת מעל (סה"כ 4 קומות).
מעל הכל מפזרים את שארית הבשמל ושכבה של גבינת מוצרלה.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ב200 מעלות למשך 20 דקות.
מסירים את נייר הכסף (בזהירות! הרבה אדים) ואופים עוד כ-5 דקות להשחמת הלזניה מלמעלה.
מוציאים, נותנים ללזניה להתקרר מעט ומגישים.
מצאנו מתכון נוסף מגרה ביותר ללזניה עם ירקות בבלוג האוכל המושקע "Inspired Taste"