מהי לזניה טבעונית?
איך מכינים לזניה ללא ביצים בפסטה וללא גבינה (וכמובן שללא בשר).
מה כן נכנס לתבנית? זהו שיש עוד המון אפשרויות.
הנה מתכון משגע של אורי שביט מ"טבעוניות נהנות יותר"
חומרים לתבנית פיירקס בגודל 25X15 ס"מ
1 חבילת דפי לזניה ללא בישול מוקדם או עלי לזניה טריים שהכנתם בבית – מומלץ להיעזר במכונת פסטה
3 כוסות (כ-700 מ"ל) רוטב עגבניות איטלקי איכותי קנוי (אפשר כמובן להכין בבית מראש רוטב כמו לפיצה או פסטה)
1-2 עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות דק
עלים ירוקים טריים קצוצים – אני השתמשתי ב-3 עלי קייל, אפשר להשתמש ב-3 חופני בייבי תרד
1 כוס "גבינת" קשיו ביתית (כמות של מתכון אחד)
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים את התבנית במעט שמן זית ומניחים שכבה של עלי לזניה, כך שיכסו את כל התחתית.
בעזרת לקקן מורחים על גבי העלים שכבה של גבינת קשיו, מפזרים מעליה שכבה של עלים ירוקים קצוצים ויוצקים מעל רוטב עגבניות, שיכסה בשכבה דקה את כל שטח התבנית. מניחים על הרוטב שכבה נוספת של עלי לזניה ועליהם שכבת גבינה. מרכיבים שכבה נוספת של עלי לזניה, מעליהם מורחים גבינה ומניחים על הגבינה פרוסות דקות של עגבניה.
מרכיבים שכבה שלישית – עלי לזניה, גבינה ומסיימים ברוטב עגבניות.
מכסים היטב ואופים כ-40 דקות, עד שהלזניה אפויה ומשחימה מעט.
אפשר כמובן גם לגוון עם כל מיני ירקות, למשל כמו במתכון המושקע הזה ללזניה טבעונית עם חצילים