מתכון לטגרינס – אטריות בנוסח מיצרי , מתכון שקיבלנו מאתי משה (מושב מצליח)
חומרים:
5 ביצים
קמח – לפי מה שהבצק תופס. לפי הערכה שלנו מדובר על כחצי קילוגרם או מעט יותר.
מעט כורכום בשביל הצבע !
אופן הכנה:
לשים הכל יחד לבצק חלק ומחלקים לכדורים.
מרדדים במכונת פסטה עד מספר 6 ( לא דק מדי שלא יקרע )
מכאן יש שתי אפשרויות –
1. לחתוך איטריות דקות ולהוסיף אותן למרק צח רותח ל2-3 דקות שיתבשלו. לאכול עם המרק.
2. לתת לבצק המרודד מעט להתייבש ואז לחתוך אותו במכונת פסטה דק או שמן לפי הרצון.
להרתיח סיר גדול עם מים ולזרוק את האיטריות לבישול כשהמים רותחים חזק.
להעביר לקערה עם מי קרח אחרי 3 דקות כדי להפסיק את הבישול.
להוציא ולהניח על השיש או מגש עד שכל המים נעלמים.
להרתיח חצי כוס שמן ולשפוך על הפסטה
לטחון יחד מלח והל ולפזר על הפסטה עם השמן.
לערבב טוב ולאכול קר או חם.