מצרכים לבצק פסטה כתום :
300 גרם קמח
3 ביצים
60-70 גרם מחית גזר מבושל
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
אופן הכנה:
עורמים את הקמח על משטח העבודה ומכינים גומה במרכז.
שופכים את כל שאר החומרים לגומה ומערבבים בעדינות עם הקמח עד לספיגה מלאה.
לשים היטב כעשר דקות עד שהבצק אחיד וגמיש.
עוטפים את הבצק ומניחים לו לנוח כחצי שעה לפני שמתחילים לרדד ולחתוך.
הרידוד והחיתוך יכולים להיעשות ביד, במערוך או בקלי קלות במכונת פסטה.
תרגמנו עבורכם מתכון יצירתי נוסף לפסטה כתומה (אבל מבטטה).
*שימו לב שבמתכון הזה משתמשים בחלבונים מוקצפים ולא בכל הביצה.
המצרכים:
1 כוס בטטה מבושלת ומעוכה היטב
2 חלבונים מוקצפים קלות
3 כוסות קמח מלא או סמולינה
מעט מלח לטעם.
אופן ההכנה:
מקציפים קלות את החלבונים.
מוסיפים את הבטטה המעוכה לחלבונים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המלח והקמח ולשים היטב.
רצוי לתת לבצק לנוח מעט לפני החיתוך ואחריו. בצק שלא התייבש מעט יידבק לגמרי בבישול. בצק שהתייבש כשעה ניתן לאחסן במקרר או במקפיא.